Odpověď na inzerát
Vždy je naše odpověď dopředu daná – Vám štěně neprodáme, neboť chceme, aby šlo do dobré rodiny, kde nebudou prvořadé peníze, nýbrž zdraví zvířete. Navíc vždy dodáváme, že pořizovací cena štěněte je ten nejmenší náklad, protože vybavení a vše kolem stojí daleko více než je náklad na koupi, a že máme obavy, že když jim lékař například oznámí, že pes má torzi žaludku nebo ortopedický problém, že mu taktéž lakonicky oznámí tak jej utraťte, já na to nemám peníze. Raději tedy v tomto případě neprodáme.
Poslední paní se značně rozčílila, a napsala nám, že jsme se spletli, ona si pořizuje prý miláčka do rodiny, kterého bude milovat, ale peníze jsou prvořadé. A přeci kdyby bylo štěně nemocné, tak bychom to napsali do inzerátu. Už vidíme inzerát na prodej štěněte . …“prodám štěně po nemocných rodičích…..Nevím, kde paní žije, ale my peníze za prvořadé považujeme rovněž, ale asi z jiného pohledu. Nemohu si přece pořizovat obří plemeno, když nebudu mít peníze na jeho stravu a péči, a to bez rozdílu, zda je s průkazem původu nebo bez něj. My osobně bychom si nepořídili ani štěně obřího plemene bez průkazu původu, neboť jeho rodiče nejsou vyšetřeni na problémy, s těmito plemeny související. Stačí, že člověk riskuje i když jsou rodiče vyšetřeni, pes je živý materiál a nikdy se neví, jak spojení zdravotně dopadne, ale proč ještě riziko zvyšovat?
Zajímal by nás názor více lidí, zda je „normální“ při koupi štěně se zajímat pouze o cenu. Jsme mimo realitu když si myslíme, že jen milovat psa nepomůže, musím vědět co bude stát a obsahovat vše kolem něj. Přece jej nemohu vypnout při problémech, vždyť to není tamaguči.
Těšíme se Vaše názory.
Přidat příspěvek
Odpověď na inzerát - Reakce
Diskuse - nejnovější příspěvky
pejskům by nemělo přijít do misky nic, po čem by mohli mít zažívací potíže...je jasné, že to je pro každého z pejsků jiné... |
Souhlasím, je to pravda, že se spolu mohou mít rádi tito odvěcí nepřátelé. Naši fenku jsme museli naučit snášenlivosti s kočkou, která je u nás o několik let dříve než Ťapina, teď spolu občas spáva.. |
Čokoláda je pro psa jed, rovněž tak sůl. |
Je asi vhodnější pejsky odměnit pamlskem pro ně určeným. Byla by věčná škoda způsobovat našim miláčkům vědomě problémy. |
Policista sedí v parku na lavičce a usedavě pláče. I jde okolo pocestný a ptá se: -Copak se vám stalo? -Ale zaběhl se mi služební pes. -Vidím, že máte svého psa rád. Ale nebojte se, on určitě t.. |
Tak tedy přeji hodně trpělivosti. Snad se vám podaří pejska přesvědčit o dobrých úmyslech... |
měla jsem odvás z utulku pejska ale přejelo miho auto tak jsem hledala vše stranky eale nemohu se naně dostat.... uz je asi nemate s pozdravem martina hanusova hlinsko |